Ciorba de porc cu legume

de Rocsi in Ciorbe, 17 Oct 2016 | 36176 vizualizari

 

Va spun sincer, nu am mancat ciorba de porc de cand eram mica. Dupa atatea ciorbe de pui si de legume, simteam de nevoia de o altfel de ciorba, sa fie cu alta carne, mai altfel. Am vazut ca am o bucatica de pulpa de porc in congelator si am zic ca neaparat trebuie sa incerc sa fac o ciorbita din ea. A fost atat de buna, satioasa si gustoasa, iar ai mei au fost foarte incantati de ea si cica sa le mai fac ;)

 

INGREDIENTE

  • 650 gr pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 mana de pastai galbene subtiri
  • 2 cartofi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 canita mica suc de rosii de casa
  • 400-500 ml bors de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu legume:

Spalam bine carnea, o taiem bucati potrivite.
Intr-o oala punem cam 5 litri de apa, carnea si le transferam pe foc.
Intre timp pregatim legumele.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete.
Pastaile le curatam la capete, le spalam si le taiem bucatele.
Rosia o decojim si o facem cubulete, ardeiul galben si kapia ii taiem bucatele mici.
Cand incepe carnea sa fiarba, o spumam bine.
O lasam sa fiarba pe jumatate, apoi dam drumul legumelor pregatite mai sus, plus jumatate de legatura de patrunjel, tocat marunt.

Curatam cartofii, ii taiem cuburi. Dupa ce au fiert si legumele cam 10 minute in ciorba, punem si cartofii.
Presaram sare, piper si boia de ardei dulce.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand sunt bine patrunse toate, turnam sucul de rosii si borsul fierbinte.
Amestecam si gustam daca mai este necesar sa mai punem ceva.
Mai lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi tragem oala de pe foc.
Presaram restul de patrunjel verde tocat, acoperim ciorba 10 minute, apoi este numai buna de servit.

Merge de minune atat simpla cat si cu smantana.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza rosie cu carne de porc